Livet... som oftast.

Direktlänk till inlägg 11 juni 2013

En sockerbagare här bor i staden...

Av Anna - 11 juni 2013 18:04

...hon bakar kakor mest hela dagen!

Så var det det här med kökspraktiken. Jag är ju som sagt där för att känna efter om jag vill satsa på att utbilda mig till kock.
Visst är det hyffsat kul att laga mat och dona i köket... Men jag klickar inte med det, det är tyvärr så. Jag försöker se mig själv vid stekbordet i framtiden och den enda känsla jag får av den bilden är "Guuud så trist...". Stå och laga och servera mat resten av livet? Hur kul är det då...
Men, i min praktik har jag ändå funnit mitt kall tror jag. Det är inte vid stekbordet jag hör hemma, det är vid bakbordet!
Det är DÄR jag trivs som fisken i vattnet! Där, med mjöl upp till öronen och kokos i håret. DET är min ringhörna!!
Jag har fått baka massor, matbröd, knäckebröd, kakor, mjuka kakor... Och det tycker jag är jättekul. Efter att ha stått i 3 timmar och kavlat knäckebröd tycker jag fortfarande att det är jättekul när jag går in i 4:e timmen! Så kanske är det inte kock utan bagare/konditor jag ska vara?
Synd att den utbildningen inte tillhandahålls av Arbetsförmedlingen... Men kanske kan grundutbildningen för restaurang vara en bra start även om det är den mjöliga banan jag vill in på?

 
 
Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen

12 juni 2013 10:27

Hej Tant A.
Jag heter Annica och jobbar som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen. Vi prenumererar på blogginlägg som handlar om Arbetsförmedlingen.
Det här är ett jättebra exempel på hur en praktik kan leda en framåt och att du finner en ”väg” mot ditt mål. Genom att prova på ett yrke, har du nu kommit på vad du vill utbilda dig till och jobba med i framtiden. Jag kan även informera dig om att efterfrågan på bagare och konditorer har varit stor de senaste åren, en positiv utveckling som förutspås fortsätta. Du kan läsa på vår hemsida om yrket och vilka olika utbildningar som finns via: http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Yrke-och-framtid.html Vi har även arbetsmarknadsutbildningar idag med inriktning Restaurang – samt bageri-/konditoriutbildning. Gå via länken: http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Yrke-och-framtid/Vara-utbildningar.html och sök inom Restaurang.
Så jag får önska dig all lycka till i framtiden!
Med vänlig hälsning Annica, arbetsförmedlare

http://www.arbetsformedlingen.se

Anna

16 juni 2013 11:11

Hej Annica och tack för din kommentar!
Tyvärr tror jag att bageri/konditor ligger för långt bort för mig. Med 4 barn känns det inte aktuellt att bo på annan ort. Men jag ska kolla med min handläggare som turligt nog hat ubildningar som sin specialite!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

...

Av Anna - 4 mars 2015 18:40


Av Anna - 13 januari 2015 14:09

Idag kom jag hem från jobbet och de två små, 3 och 5 år gamla, ville stanna ute och leka i snön. Efter ett förhör för att vara säker på att dom vet vad som är förbjudna områden så blev det så. Första gången ensamma ute! Jag gick in, packade in mjölk...

Av Anna - 10 december 2014 17:07

Jag får inte ledigt i jul och mellandagarna... Det är få som får det på jobbet pga brist av vikarier och besparingar. Jag VET, vuxenlivet är så. Alla kan inte få ledigt samtidigt osv. Men det skiter väl jag i!! Jag vill ha ledigt!! Kommunhelvete och ...

Av Anna - 8 december 2014 11:09

Fick just en kyl/frys levererad. Upp till farstubron är det två låga trappsteg. Men vet ni? Man KAN visst inte få upp en kyl/frys som väger 69 kilo uppför 2 låga trappsteg med en pirra. Nej. Absolut inte. Bäst att ställa den två meter ut på gården is...

Av Anna - 7 december 2014 18:45


Ingen jul utan Christollen, aka Stollen. Det tyska julbrödet som är tungt och kompakt nog att använda som vapen. Hittils har jag alltid köpt det färdigt, så även i år, och det är långt ifrån gott. Lika bittert äter jag det varje jul.... Varför? Jom...

Ovido - Quiz & Flashcards