Livet... som oftast.

Direktlänk till inlägg 25 oktober 2012

Snöhelv....

Av Anna - 25 oktober 2012 11:23

Ja då blev det vinter igen. Stora boxhandskar singlar ner i sakta men ihållande mak. Lyckan från skolgården hörs ända hit och jag får allt hem en rödkindad och glad O idag. När jag åkte förbi där imorse såg jag honom i ett fullt pågående snöbollskrig, leendet syntes lång väg. (Nöjd mor noterade även att han hade handskar på sig, bra O!) G kvittrade som en sånglärka och morgonens mantra var "Nö! Nöööö mamma! Nö nö nö!!!"
De glada optimisterna på affärent kvittrade lika glatt att "Tänk vad skönt, snön gör allt så ljust!"...
Lägg av!!! Snön gör livet blött, kallt och snorigt!! Blöta barn, blöta kläder, blöta golv. Att få på alla kläder på morgonen är slitsamt och bökigt så till den milda grad att man får en rännil längs ryggraden av svett. Sen kommer man ut och den förvandlas till en isränna... Inte det minsta mysigt oavsett hur ljus världen än blir av snön. Sådeså!
Naturligtvis är sopen och isskraporna till bilen borta. Nogrann genomgång av garaget hjälpte inte heller. Till slut ringde jag käre maken som glatt meddelade att dom ligger på vinden. I en kartong.
Men varför i helskotta då???? Vad finns det för godtagbar anledning att ta dessa saker ur bilen, ur ett fristående dubbelgarage, lägga det i en kartong, och slutligen bära upp kartongen för 5 trappor och knöla in den på vinden??
Jag begriper det inte?!
Så jag gjorde som bitter Tant A har en förmåga att göra: Jag for till macken och köpte nytt.
Han i kassan på macken hade för övrigt samma inställning till vintern som mig, det är alltså inte bara jag som är en avart.
Jag tycker inte om vintern. Så är det faktiskt. Då kanske man inte ska bo utanför Åre... men det är ju inte vinter hela tiden. Bara nästan, känns det som.

Men okej, det FINNS några få mysfaktorer och positiva saker med vintern med, jag får väl erkänna det.
Det ÄR mysigt att sitta innanför i värmen och titta på snöflingorna som dalar ner så fint. Vintern är dessutom den perfekta tiden för te, böcker, en varm filt, raggsockor och massor med levande ljus! Och att köra i vinterväglaget är faktiskt kul...
Men framför allt är ungarna glada, om även om dom är blöta och kalla, och DET tycker jag om!

Och om 6 månader är det kanske, eventuellt, med lite tur, snöfritt igen.

 
 
Ingen bild

skrivmoster

26 oktober 2012 09:40

Du har en medsyster här ... Jag gillar inte heller vinter och snö! Och så bor jag långt norrut ... Helt sanslöst!

Ja ungarna blir glada och dom får mera att göra utomhus. Men det uppväger inte den långa vintern ... möjligen kan myset med levande ljus och sköna pläden göra sitt.
Kram på dig!

Anna

26 oktober 2012 10:32

Ja vi är allt lite felplacerade! :-P

Jag har försökt kommentera hos dig sen igår men det vill inte fungera. Jag får bara felmeddelande. Så jag skriver här och hoppas du läser:

Stort grattis till din medverkan i boken! Det förvånar mig dock inte alls! Jag ser fram emot läsningen, för naturligtvis måste jag försöka få tag på boken!

Kram Moster!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

...

Av Anna - 4 mars 2015 18:40


Av Anna - 13 januari 2015 14:09

Idag kom jag hem från jobbet och de två små, 3 och 5 år gamla, ville stanna ute och leka i snön. Efter ett förhör för att vara säker på att dom vet vad som är förbjudna områden så blev det så. Första gången ensamma ute! Jag gick in, packade in mjölk...

Av Anna - 10 december 2014 17:07

Jag får inte ledigt i jul och mellandagarna... Det är få som får det på jobbet pga brist av vikarier och besparingar. Jag VET, vuxenlivet är så. Alla kan inte få ledigt samtidigt osv. Men det skiter väl jag i!! Jag vill ha ledigt!! Kommunhelvete och ...

Av Anna - 8 december 2014 11:09

Fick just en kyl/frys levererad. Upp till farstubron är det två låga trappsteg. Men vet ni? Man KAN visst inte få upp en kyl/frys som väger 69 kilo uppför 2 låga trappsteg med en pirra. Nej. Absolut inte. Bäst att ställa den två meter ut på gården is...

Av Anna - 7 december 2014 18:45


Ingen jul utan Christollen, aka Stollen. Det tyska julbrödet som är tungt och kompakt nog att använda som vapen. Hittils har jag alltid köpt det färdigt, så även i år, och det är långt ifrån gott. Lika bittert äter jag det varje jul.... Varför? Jom...

Ovido - Quiz & Flashcards